Γιώργος και Δήμος: Τι λένε οι 2 κολλητοί που εφάρμοσαν συστήματα μαλλιών και άλλαξαν τη ζωή τους

Γιώργος και Δήμος: Τι λένε οι 2 κολλητοί που εφάρμοσαν συστήματα μαλλιών και άλλαξαν τη ζωή τους

Ο Γιώργος και ο Δήμος είναι 2 πολύ καλοί φίλοι από την Αθήνα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα τριχόπτωσης. Έτσι λοιπόν, πήραν την απόφαση να εφαρμόσουν συστήματα μαλλιών MACO και μας περιγράφουν το πώς βίωσαν όλη τη διαδικασία από τη στιγμή που είδαν ένα βίντεο στο διαδίκτυο, τη στιγμή που έκλεισαν το πρώτο τους ραντεβού για συμβουλευτική, τη στιγμή που αντίκρισαν τον εαυτό τους με μαλλιά, μέχρι και τη στιγμή που εμφανίστηκαν με το νέο τους «LOOK» στον κοινωνικό τους κύκλο.

Διαβάστε παρακάτω κάθε ενδοιασμό, αλλά και κάθε σκέψη που έκαναν οι δύο φίλοι στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν ένα από τα όνειρά τους, να αποκτήσουν και πάλι πυκνά και δυνατά μαλλιά.

Ποιοι είναι οι δύο πρωταγωνιστές του άρθρου;

Ο Δήμος (45) κατάγεται από ένα χωρίο της Δράμας, αλλά εδώ και πολλά χρόνια κατοικεί στην Αθήνα όπου και δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης, έχοντας στην ιδιοκτησία του ένα όμορφο εστιατόριο στην καρδιά της πρωτεύουσας, στο Κουκάκι.

O giwrgos me entono to provlima tis trixoptosis

Αν κάποιος επισκεφτεί το «Γαρύφαλλο Κανέλα» εκεί θα συναντήσει όχι μόνο τον Δήμο, αλλά και τον Γιώργο (32), με τον οποίο είναι συνεργάτες αλλά και πολύ καλοί φίλοι. Και οι δυο τους έχουν ένα κοινό, ταλαιπωρούνται εδώ και πολλά χρόνια από το πρόβλημα της ανδρικής αλωπεκίας, γεγονός που δυστυχώς δεν τους άφησε ποτέ περιθώρια, όσο κι αν προσπάθησαν να «καταπολεμήσουν» την τριχόπτωση.

O dimos prin tin efarmogi tou systhmatos malliwn
Όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο Δήμος, είχαν προσπαθήσει στο παρελθόν, με διάφορες μεθόδους να δώσουν λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης, αλλά τίποτα δεν «δούλεψε» γι’ αυτούς κι έτσι αποφάσισαν ότι δεν θα ασχοληθούν ξανά με το συγκεκριμένο θέμα και απλά θα αποδεχτούν τον εαυτό του όπως είναι. Όμως, ο Γιώργος δεν μπόρεσε να κρατήσει την υπόσχεσή του και συνέχισε κατά καιρούς να ψάχνει για διάφορες εναλλακτικές μεθόδους αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. 

«Μία μέρα είδα τυχαία στο facebook μία διαφήμιση της MACO, όπου ένα νεαρό παιδί μέσα σε λίγα λεπτά απέκτησε μαλλιά και έγινε πραγματικά σαν μοντέλο. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτή η μέθοδος, αλλά δεν είχα καταλάβει πώς γίνεται. Το μόνο που μου με ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή ήταν να δω, εάν έχει έρθει και στην Ελλάδα. Αν και ήξερα ότι τα συστήματα μαλλιών είναι στο εξωτερικό πολύ γνωστά, πίστευα ότι κάτι τέτοιο θα αποτελεί taboo για τα ελληνικά δεδομένα!«. Παρά τις δεύτερες σκέψεις του ο 32χρονος Γιώργος μπήκε στη σελίδα της MACO και άρχισε να ενημερώνεται καθημερινά. Από τη μία πλευρά, του φαινόταν όλα πολύ παράξενα, από την άλλη όμως, τον γοήτευαν τα αποτελέσματα που έβλεπε στα video.

Oi 2 filoi me entona ta simadia tis trixoptosis

Η στιγμή που ο Γιώργος αποφασίζει να μιλήσει στο φίλο του Δήμο για τα συστήματα μαλλιών

«Όταν αποφάσισα να μοιραστώ με τον Δήμο την ιδέα να επισκεφτούμε τη MACO, ώστε να μάθουμε τι ακριβώς είναι τα συστήματα μαλλιών, η αντίδρασή του ήταν η αναμενόμενη.» τόνισε ο Γιώργος και στη συνέχεια συμπλήρωσε ο Δήμος χαμογελώντας: «Δε θέλω να σας πω ψέματα. Ήμουν πολύ δύσπιστος και νομίζω πως είναι λογικό. Η απογοήτευση που πήρα από άλλες μεθόδους με έχει κάνει να μην εμπιστεύομαι, όποιον εμφανίζεται μπροστά μου και μου πουλάει λύσεις».

Για τον Δήμο όμως αυτή ήταν η μισή αλήθεια, καθώς υπήρχε κάτι άλλο που τον εμπόδιζε να κάνει το επόμενο βήμα. Όπως είπαμε παραπάνω είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Γαρύφαλλο – Κανέλα» στο Κουκάκι. Θα ήταν πολύ άβολο να εμφανιστεί μπροστά στους πελάτες του μαγαζιού από τη μία μέρα στην άλλη με μία αποτυχημένη τύπου περούκα: «Αν και είμαι πολύ cool άνθρωπος, έχω πάντα ως προτεραιότητα το μαγαζί! Δεν θα μπορούσα να εμφανιστώ μπροστά στους πελάτες μου, φορώντας στο κεφάλι μου κάτι που θα μπορούσε ακόμα και να με ντροπιάσει. Είναι κόποι μιας ζωής. Δεν παίζεις με αυτά!».

Eikones apo to magazi

Παρά τις όποιες αμφιβολίες του Δήμου, ο Γιώργος, αποφάσισε να καλέσει στο τηλεφωνικό κέντρο της MACO για να κλείσει ένα ραντεβού, γιατί βαθιά μέσα του κάτι του έλεγε ότι αυτή τη φορά η λύση βρέθηκε. «Δεν το περίμενα, πως η τηλεφωνήτρια της MACO θα μου έδινε τόσες πολλές πληροφορίες από το τηλέφωνο. Εγώ περίμενα ότι θα δεχτεί μόνο να μου κλείσει ραντεβού και δεν θα διέθετε ούτε 2 λεπτά για να μιλήσει μαζί μου. Κι όμως, απάντησε σε όλες μου τις ερωτήσεις, κάτι το οποίο με ξάφνιασε θετικά.»

Λίγο πριν το πρώτο ραντεβού

Ο Δήμος ήταν πολύ πιο καχύποπτος από το Γιώργο. «Ήμουν καχύποπτος, αλλά όχι από κακία. Αν το σκεφτεί κανείς, δεν έχει έρθει ποτέ ξανά στην Ελλάδα κάτι τέτοιο. Λίγες απάτες έχουμε δει, ειδικά στο θέμα της τριχόπτωσης

Φτάνοντας στο Ινστιτούτο της MACOhair, συνάντησαν κι άλλο κόσμο που βρισκόταν εκεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο και αυτό τους βοήθησε να αποβάλουν το δισταγμό τους. Όπως μας τόνισαν, ένιωσαν πάρα πολύ ζεστά από την πρώτη στιγμή και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Αυτή που τους υποδέχτηκε ήταν η υπάλληλος της υποδοχής, ή Δήμητρα ή αλλιώς Δημητρούλα όπως την αποκαλεί πια ο Δήμος.

Αρχικά, τους δόθηκε να συμπληρώσουν μία φόρμα με τα προσωπικά τους στοιχεία και στη συνέχεια ο υπεύθυνος της MACO τους κάλεσε στο γραφείο του και αφού τους άκουσε προσεκτικά, ξεκίνησε μία γενική συζήτηση για τα αίτια της τριχόπτωσης. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλες μεθόδους αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, όπως στη λήψη φιναστερίδης, στη χρήση μινοξιδίλης και ινών κερατίνης αλλά ακόμη και στη μέθοδο της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Ο Δήμος εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τις γνώσης του ειδικού: «Άρχισα να νιώθω σιγουριά. Έβλεπα ότι έχω απέναντί μου έναν επαγγελματία, ο οποίος γνώριζε καλά το αντικείμενό του», ενώ ο  Γιώργος στάθηκε στον επαγγελματισμό των ειδικών της MACO: «Μου έκανε εντύπωση που δεν κατηγόρησαν καμία από τις άλλες μεθόδους. Μας πληροφόρησαν για όλες και χρησιμοποίησαν ουσιαστικά επιχειρήματα για να μας δείξουν την πρακτικότερη λύση. Δεν ήθελαν μόνο να πουλήσουν, αλλά να κυρίως να ενημερώσουν».

Stigmes prin apo tin topothetisi systymatos

Και το κερασάκι στην τούρτα για να πάρουν την απόφαση και να προχωρήσουν στην τοποθέτηση ήταν ότι ο ίδιος ο υπεύθυνος φορούσε σύστημα μαλλιών και απλά φαινόταν τέλειο. Αφού τελείωσε η συμβουλευτική ο Δήμος και ο Γιώργος πέρασαν στο χώρο των τοποθετήσεων όπου εκεί έγινε ένα δοκιμαστικό. Τους τοποθετήθηκε πρόχειρα ένα σύστημα μαλλιών, ώστε να μπορέσουν να δουν τον εαυτό τους με μαλλιά στον καθρέφτη.

Ο Δήμος τόνισε εντυπωσιασμένος: «Το διαθέσιμο χρωματολόγιο είναι ατέλειωτο! Βρήκαν το χρώμα μου σε δευτερόλεπτα και μάλιστα επειδή στα πλάγια έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου, μου είπαν ότι το σύστημά μου θα έχει και ένα μικρό ποσοστό λευκών τριχών, ώστε να δείχνει απολύτως φυσικό. Είναι απίστευτο!».

O giwrgos kai o Dimos me parea

Χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά, τα παιδιά αποφάσισαν να κλείσουν ένα ραντεβού τοποθέτησης. Οι ειδικοί της MACO τους ενημέρωσαν για τη διαδικασία και το μόνο που έμενε ήταν η τοποθέτηση! Έτσι, σε περίπου τρεις εβδομάδες ο Δήμος και ο Γιώργος θα προχωρούσαν στην εφαρμογή των πρώτων τους συστημάτων.

Την ημέρα της τοποθέτησης

Παρά το άγχος τους, ο Γιώργος δεν παρέλειψε να μας πει πως: "Η Σίσσυ (hair specialist) ήταν πραγματικά απίστευτη. Μας εξηγούσε κάθε βήμα, ήταν προσεκτική και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μας ηρεμεί".

O Dimos amesws meta tin topothetisi tou systimatos

 Πρώτος έκανε την τοποθέτηση ο Γιώργος. Ο Δήμος παρατηρούσε τη διαδικασία. «Μου έκανε εντύπωση που η Σίσσυ συζήτησε μαζί μας για τον τρόπο κουρέματος πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία. Ενώ εμείς είχαμε καταλήξει σε άλλα στυλ κουρέματος, η Σίσσυ προσπάθησε με κάθε τρόπο να μας εξηγήσει ότι το κούρεμα που θα επιλέξουμε θα πρέπει να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, αλλά και την ηλικία μας.

Έτσι, κατόπιν συζήτησης καταλήξαμε σε ένα κούρεμα που ήταν πιο κοντό από αυτό που είχαμε εμείς στο μυαλό μας. Και τελικά είχε δίκιο! Στη συνέχεια μας έκανε  ένα σύντομο αλλεργικό test, ενώ πριν την εφαρμογή των συστημάτων χρησιμοποίησε αρκετά προϊόντα για να προετοιμάσει το scalp της κεφαλής. Παρατηρούσα κάθε της κίνηση και μπορώ να πω, πως το άγχος και η αγωνία έδιναν σιγά σιγά τη θέση τους στην ανυπομονησία για την εφαρμογή και του δικού μου συστήματος μαλλιών».

O Giwrgos prin kai meta tin topothetisi systimatos

Μόλις τελείωσε η τοποθέτηση του Γιώργου, δεν μπορούσε να το πιστέψει. «Ήταν απίστευτο! Με έβλεπα μετά από καιρό με πλούσια μαλλιά.  Και το πιο σημαντικό; Δε φαινόταν τίποτα ξένο! Όσο κοντά και να πήγαινα στον καθρέφτη, όσο και να τα πείραζα, δεν υπήρχε καμία απολύτως διαφορά».

O Dimos prin kai meta ton topothetisi tou systimatos

Ο Δήμος, που είχε ξεκινήσει τη διαδικασία τόσο διστακτικά, είχε ενθουσιαστεί

"Προσπαθούσα τόσα χρόνια να πείσω τον εαυτό μου ότι έπρεπε να συμβιβαστώ στην ιδέα ότι είμαι φαλακρός, ενώ η λύση ήταν τόσο απλή". 

Όταν τελείωσε και η τοποθέτηση του Δήμου, τα παιδιά πέρασαν στο γραφείο του Χρυσόστομου, ο οποίος τους παραχώρησε εντελώς δωρεάν έναν εκπαιδευτικό οδηγό με κάποια βίντεο, στα οποία εξηγούνται τα πάντα για τον τρόπο ζωής μετά την εφαρμογή των συστημάτων μαλλιών. «Βέβαια εκείνη τη στιγμή κανένας από τους δυο μας δεν ήταν συγκεντρωμένος εκεί, γιατί ανυπομονούσαμε να βγούμε έξω και να χαρούμε τα νέα μας μαλλιά.»λέει χαμογελαστός ο Γιώργος.

Oi 2 filoi meta tin topothetisi sistimatos

Η επόμενη ημέρα

Ο Δήμος, γυρίζοντας στο σπίτι δε σκεφτόταν τίποτα άλλο από την επόμενη μέρα στη δουλειά. Όμως, μάλλον ανησύχησε άδικα. «Δε θα κρυφτώ. Μπορεί να με εντυπωσίασε το αποτέλεσμα, αλλά φοβόμουν την αντίδραση του κόσμου. Όμως, αυτό που έζησα την επόμενη μέρα στη δουλειά ειλικρινά δεν περιγράφεται με λέξεις!

Κόσμος που με ήξερε χρόνια μου έλεγε: “Άντε βρε Δήμο επιτέλους άφησες το μαλλί σου να μακρύνει!”. Κανείς δεν κατάλαβε ότι φόρεσα σύστημα αντικατάστασης μαλλιών. Άρεσε σε όλους και αυτό με ανέβασε πάρα πολύ ψυχολογικά. Μάλιστα με τον Γιώργο (που δουλεύουμε μαζί), πειράζαμε κάποιους πελάτες που τους ξέραμε χρόνια και τους προκαλέσαμε ακόμα και να μας τραβήξουν τα μαλλιά. Κανείς δεν πίστευε ότι αυτό που έβλεπε είναι πρόσθετο!».

Oi 2 filoi meta tin topothetisi systimatos

Από τη δική του πλευρά ο Γιώργος, έχει αγαπήσει ήδη τη νέα του εικόνα! «Δεν το περίμενα, όμως πλέον δε θα μπορώ να με δω χωρίς σύστημα! Όσον αφορά τις συντηρήσεις, προτιμούμε να πηγαίνουμε στη MACO, μία φορά στις 20 μέρες, παρά να τις κάνουμε μόνοι μας. Άλλωστε δεν είναι κάτι. Είναι σαν μία κλασική επίσκεψη στο κομμωτήριο».

O dimos meta tin topothetisi tou systimatos

Ο Γιώργος και ο Δήμος εντυπωσιάστηκαν από την αλλαγή τους. Τόλμησαν να κάνουν το επόμενο βήμα και δεν το μετάνιωσαν λεπτό. Τους ευχαριστούμε που μοιράστηκαν κάποιες προσωπικές τους σκέψεις μαζί μας.