Ο νεαρός που ταξίδεψε από τις Σέρρες για να εφαρμόσει συστήματα αντικατάστασης μαλλιών

Ο νεαρός που ταξίδεψε από τις Σέρρες για να εφαρμόσει συστήματα αντικατάστασης μαλλιών

Για πολλούς οι Σέρρες είναι μία όμορφη πόλη, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Για τον Πασχάλη οι Σέρρες είναι το σπίτι του, ο τόπος που αγαπά και που, όπως μας εξηγεί, δεν θα άφηνε ποτέ. Το χρόνιο πρόβλημα της τριχόπτωσης του, όμως, ήταν ο λόγος που ταξίδεψε στην Αθήνα και εφάρμοσε σύστημα μαλλιών MACO.

Στο παρόν άρθρο θα διαβάσετε πώς ο Πασχάλης από τις Σέρρες πήρε την απόφαση να εφαρμόσει συστήματα μαλλιών, ποιες είναι οι σκέψεις που έκανε από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας, αλλά και πώς συντηρεί τώρα πια τα συστήματα μαλλιών, παρόλο που συνεχίζει να μένει σε μία πόλη που βρίσκεται 600 χλμ μακριά από το ινστιτούτο της MACO.

Ένα χαμογελαστό παιδί, χωρίς αυτοπεποίθηση  

Αν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει κανείς τον Πασχάλη θα τον περιέγραφε ως ένα πολύ χαμογελαστό παιδί, με εύστοχο χιούμορ, λάτρη της γυμναστικής αλλά και του καλού φαγητού. Έναν νεαρό που το μεγάλο του πάθος είναι οι μηχανές.  Ναι καλά ακούσατε, ο Πασχάλης νιώθει πιο άνετα όταν κινείται στις δύο ρόδες και όχι στις τέσσερις. Αν και όπως αναφέραμε πιο πάνω είναι ένας πάρα πολύ θετικός άνθρωπος, κάτι το οποίο μέχρι και σήμερα δεν μπορούσε να διαχειριστεί είναι το πρόβλημα με τα μαλλιά του.

Ο Πασχάλης έχασε τα μαλλιά του σε πολύ μικρή ηλικία, γεγονός που είχε μεγάλο αντίκτυπο και στην ψυχολογία του. Μπορεί να αντιμετωπίζει τη ζωή με απίστευτο χιούμορ, όμως πάντοτε κόμπλαρε με το θέμα της τριχόπτωσης, όσο και αν προσπαθούσε να το κρύψει από τους φίλους και τους συγγενείς του.

Του ήταν αρκετά δύσκολο να συμβιβαστεί με την εικόνα που έβλεπε στον καθρέπτη και το γεγονός ότι δούλευε με κόσμο δυσκόλευε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Όπως μας εκμυστηρεύτηκε: «Περπατούσα και ένιωθα ότι όλοι με κοιτούσαν. Δυσκολευόμουν να δεχτώ ότι από τα 20 μου χρόνια έμεινα χωρίς μαλλιά».

Δεν έμεινε, όμως με σταυρωμένα χέρια. Στο παρελθόν ο Πασχάλης προσπάθησε να δώσει λύση στο πρόβλημά του, αναζητώντας τον κατάλληλο γιατρό στον τομέα των μεταμοσχεύσεων μαλλιών. Όσους ειδικούς και αν επισκέφτηκε, άκουσε τις ίδιες γνώμες.

"Όλοι οι γιατροί μου έλεγαν ότι όσες εμφυτεύσεις και να κάνω, το πρόβλημα της αραίωσης είναι τόσο μεγάλο που το αποτέλεσμα δεν θα ήταν αυτό που εγώ είχα στο μυαλό μου. Εκτός αυτού, το κόστος για την μεταμόσχευση ήταν αρκετά υψηλό και ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι δεν θα χρειαζόταν να κάνω μία φορά εμφύτευση αλλά 3.

Δεν ήμουν διατεθειμένος να δώσω τόσα πολλά χρήματα για ένα αποτέλεσμα που δεν ήξερα αν θα με ικανοποιούσε! Ήθελα αν ποτέ έκανα κάτι για το πρόβλημά μου, να ήταν κάτι σίγουρο και να μπορέσω να χαρώ τα μαλλιά μου, όχι να βρεθώ απλά με μερικές ακόμη τρίχες στο κεφάλι".

 Διαβάστε ακόμη: Γιώργος και Δήμος: Τι λένε οι 2 κολλητοί που εφάρμοσαν συστήματα μαλλιών και άλλαξαν τη ζωή τους 

Η πρώτη γνωριμία με τη MACΟ

Έμαθε για τη MACO όταν, εντελώς τυχαία, γνώρισε έναν από τους πελάτες μας. Αμέσως εντυπωσιάστηκε, από αυτό που έβλεπε μπροστά του και άρχισε να ρωτάει για την εταιρεία, ώσπου μετά από λίγη ώρα επισκέφτηκε την ιστοσελίδα της MACO. Είδε τα βίντεο με τις μεταμορφώσεις άλλων ανθρώπων. Το ένα video έφερε το άλλο και χωρίς να το πολυσκεφτεί, βρέθηκε με το τηλέφωνο στο χέρι, να καλεί στη MACO.

Όπως μας διηγήθηκε: "Ήταν απίστευτο το πόσο γρήγορα έγιναν όλα. Τη μία στιγμή έβλεπα τα video τοποθετήσεων και την αμέσως επόμενη μιλούσα με το τηλεφωνικό κέντρο για να κλείσω ραντεβού. Ίσως σας φαίνεται περίεργο, όμως, έγιναν όλα τόσο γρήγορα, όχι τόσο από βιασύνη, όσο από λαχτάρα. Έψαχνα διακαώς αυτή τη λύση και μόλις τη βρήκα δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσω να φύγει".

Το μόνο «εμπόδιο» για εκείνον, ήταν η απόσταση επειδή δεν ήξερε πόσες φορές έπρεπε να επισκεφτεί το Ινστιτούτο έως τη στιγμή της τοποθέτησης. Όμως, όταν η ομάδα της MACO του έδωσε την επιλογή να πραγματοποιήσει μία δωρεάν συμβουλευτική μέσω viber, τότε όλα λύθηκαν.

Ο Πασχάλης θυμάται χαρακτηριστικά: "Μου έφυγε ένα βάρος όταν μου πρότειναν την επιλογή της συμβουλευτικής μέσω viber. Μάλιστα, η κλήση πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα. Μίλησα με την Άννα από την MACO, η οποία μου έλυσε όλες τις απορίες, βρήκε το χρώμα των μαλλιών μου, μου εξήγησε τι διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουμε και όλα αυτά από τον καναπέ του σπιτιού μου, μέσω κάμερας.

Ειλικρινά δεν κρατιόμουν! Περίμενα πώς και πώς τη στιγμή της τοποθέτησης. Οι μέρες δεν περνούσαν με τίποτα και μόλις ενημερώθηκα ότι όλα είναι έτοιμα και μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε τοποθέτηση, έκλεισα αμέσως εισιτήρια για Αθήνα".

Η μέρα της τοποθέτησης

Όλα έγιναν στο άψε σβήσε και ο Πασχάλης δεν χόρταινε να χαζεύει τον εαυτό του στο καθρέφτη την ώρα που η Σίσσυ τοποθετούσε το σύστημα. Η διαδικασία τον εντυπωσίασε και την παρατηρούσε με ιδιαίτερη προσοχή, αφού έβλεπε την όψη του να αλλάζει ριζικά από τη μία στιγμή στην άλλη! Επιτέλους, ζούσε όσα έβλεπε στα video της MACO!

"Όταν τελείωσε η τοποθέτηση, δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα! Δεν φαινόταν απολύτως τίποτα κι εγώ επιτέλους, είχα πίσω την παλιά μου εμφάνιση (και ένα τέλειο κούρεμα!)".

Μετά το πέρας της διαδικασίας, οι ειδικοί του εξήγησαν λεπτομερώς όλα όσα έπρεπε να ξέρει, ώστε να πραγματοποιεί μόνος τις συντηρήσεις λόγω του ότι κατοικεί μόνιμα στις Σέρρες.

"Δεν περίμενα να είναι όλες οι οδηγίες τόσο κατατοπίστηκες. Νόμιζα ότι πρόκειται για κάτι πολύ πιο δύσκολο, επειδή καταλαβαίνω ότι είναι μία πολύ ιδιαίτερη τεχνική! Κι όμως, αν δει κανείς το εκπαιδευτικό υλικό που σου προσφέρουν από τη MACO, θα καταλάβει αμέσως ότι η ομάδα τους είναι πολύ οργανωμένη".

Η επόμενη μέρα

Γυρίζοντας στις Σέρρες, ο Πασχάλης ανυπομονούσε να δει τις αντιδράσεις των δικών του ανθρώπων. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, επειδή ήταν δύσπιστοι για τη μέθοδο της MACO, όμως εκείνος επέλεξε να μην ακούσει κανέναν! Μάλιστα, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο τον  περίμεναν κάποιοι φίλοι του για να τον πειράξουν. Όταν, όμως, τον είδαν μάλλον άλλαξαν γνώμη.

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα τους. Είχαν μείνει παγωτό και με χάζευαν. Εντυπωσιάστηκαν ακόμα και οι πιο δύσπιστοι φίλοι μου. Το βλέμμα, όμως που με ενδιέφερε πιο πολύ απ’ όλα, ήταν αυτό της γυναίκας μου. Εκείνη, όχι μόνο ξετρελάθηκε με το αποτέλεσμα, αλλάπλέον με βοηθάει και στις συντηρήσεις του συστήματος".

Η αμφιβολία που ξεπέρασε

"Αν με προβλημάτιζε ένα μόνο πράγμα, είναι πως φοβόμουν την αντοχή του συστήματος επειδή είμαι μηχανόβιος και φοράω κράνος. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι απλά αυτό που συμβαίνει δεν υπάρχει! Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα".

Ο Πασχάλης τόλμησε χωρίς καμία δεύτερη σκέψη να κυνηγήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και τα κατάφερε! Τον ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκε την ιστορία του μαζί μας/σας.