Πώς να λούσω μια περούκα
Συμβουλές για Γυναικείες Περούκες

Πώς και πόσο συχνά να λούσω μία Αόρατη Περούκα της MACOhair;

Πριν ξεκινήσετε!


Πριν αναλύσουμε τα βήματα για να λούσετε με ασφάλεια μία αόρατη περούκα της MACOhair, θα πρέπει να μιλήσουμε για τη συχνότητα λουσίματος. Η συχνότητα με την οποία πρέπει να πλένετε μια αόρατη περούκα της MACOhair εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως πόσο συχνά την φοράτε και τις καθημερινές σας δραστηριότητες.


Σε γενικές γραμμές οι αόρατες περούκες της MACOhair θα πρέπει να λούζονται μετά από 6-7 φορές χρήσης. Το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια της τρίχας, να ξεράνει τα μαλλιά, να ξεθωριάσει το χρώμα και να προκαλέσει φθορά στο διχτάκι της περούκας. Επομένως είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία στο λούσιμο.

7 βήματα για να λούσετε με ασφάλεια την Περούκα σας

1. Χτενίστε την περούκα στεγνή:

Πριν λούσετε την περούκα, βουρτσίστε καλά τα μαλλιά για να λύσετε τυχόν κόμπους. Αυτό θα διευκολύνει το λούσιμο της περούκας και θα αποτρέψει τη ζημιά στη βάση της. Εάν η περούκα σας έχει προϊόντα styling ή έχει μπλεχτεί πολύ, ψεκάστε την με το Activ Ultra Care για να ξεμπλέξετε με ασφάλεια πριν ξεκινήσετε το πλύσιμο.

Χτενίστε την περούκα στεγνή

2. Γεμίστε μία λεκάνη ή τον νεροχύτη με χλιαρό νερό

Γεμίστε έναν νεροχύτη ή μία λεκάνη με χλιαρό νερό και προσθέστε μια μικρή ποσότητα από το Daily Shampoo της MACOhair, το οποίο είναι ειδικό για περούκες. Ανακατέψτε το νερό και μην ανησυχείτε εάν δεν δημιουργηθεί αφρός. Τα ειδικά σαμπουάν για περούκες δεν θα πρέπει να κάνουν αφρό.

Γεμίστε μία λεκάνη με χλιαρό νερό

3. Βουτήξτε την Περούκα:

Τοποθετήστε απαλά την περούκα στο νερό και μουλιάστε τη για 5 λεπτά. Αποφύγετε το τρίψιμο της περούκας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μπερδέματα στα μαλλιά και φθορά στη βάση.

Βουτήξτε την Περούκα

4. Ξεπλύνετε την περούκα

Ξεπλύνετε καλά την περούκα κάτω από τη βρύση με χλιαρό νερό για να φύγει όλο το σαμπουάν. Αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού, καθώς τα μαλλιά μπορεί να μαλακώσουν και να σπάσουν.

Ξεπλύνετε την περούκα

5. Ενυδατώστε την περούκα

Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα από τη μάσκα μαλλιών για περούκες της MACOhair, από τη μέση των μαλλιών μέχρι τις άκρες. Μη βάζετε μάσκα στους κόμπους ή κοντά στη βάση. Αφήστε τη μάσκα 10-30 λεπτά και ξεπλύνετε καλά την περούκα κάτω από τη βρύση, με χλιαρό νερό.

Ενυδατώστε την περούκα

6. Στεγνώστε την περούκα φυσικά

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι, καθώς η θερμότητα μπορεί να φθείρει την τα μαλλιά και το διχτάκι. Αντίθετα, τοποθετήσετε την περούκα πάνω σε μία πετσέτα μαλλιών και πιέστε για να στραγγίσει. Στη συνέχεια, αφήστε την να στεγνώσει φυσικά.

Στεγνώστε την περούκα φυσικά

7. Χτενίστε και στυλιζάρετε την περούκα

Μόλις στεγνώσει τελείως η περούκα, μπορείτε να την χτενίσετε όπως θέλετε. Να θυμάστε πάντα ότι θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση προϊόντων styling του εμπορίου γιατί μπορεί να περιέχουν σκληρά χημικά ή συστατικά που μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά της περούκας ή το υλικό δαντέλας στο μπροστινό μέρος της περούκας.

Χτενίστε και στυλιζάρετε την περούκα

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να λούσετε την αόρατη περούκα της MACOhair με ασφάλεια, χωρίς να την φθείρετε ή να την χαλάσετε.