Μεταμόσχευση ή Σύστημα Μαλλιών;
Tips και Συμβουλές για τα Συστήματα

Μεταμόσχευση ή Σύστημα Μαλλιών;

Γράφτηκε από: Θεοδωσία Μαραβέλια

Στις μέρες μας, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα τριχόπτωσης από νεαρή ηλικία. Όντας στη βιομηχανία των Συστημάτων μαλλιών, μία από τις πρώτες ερωτήσεις που δεχόμαστε από όλους όσους ανακάλυψαν μόλις τα συστήματα μαλλιών είναι η ακόλουθη: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μεταμοσχεύσεων μαλλιών και συστημάτων αντικατάστασης μαλλιών και ποια επιλογή είναι καλύτερη; Σε αυτό το άρθρο, θα κάνουμε μία εκτενή σύγκριση των μεταμοσχεύσεων μαλλιών και των συστημάτων αντικατάστασης μαλλιών, ώστε να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε όλες τις γνώσεις που θα χρειαστείτε για να λάβετε την πιο σωστή απόφαση σχετικά με την καλύτερη λύση για την τριχόπτωση.

Μεταμοσχεύσεις μαλλιών

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να καταλάβουμε τι είναι η μεταμόσχευση μαλλιών και ποια είναι η διαδικασία. Έρευνες έχουν δείξει ότι ανεξάρτητα από την αιτία της τριχόπτωσης, η περιοχή όπου τα μαλλιά συνήθως πέφτουν είναι το μπροστινό μέρος του κεφαλιού, ενώ τα μαλλιά από τα πλάγια παραμένουν σχεδόν πάντα ανεπηρέαστα.

Κατά την μεταμόσχευση μαλλιών τα υγιή τριχοθυλάκια του πίσω μέρους της κεφαλής μετακινούνται στο μέρος όπου τα μαλλιά έχουν πέσει και έτσι μετά από λίγο καιρό αναπτύσσονται νέες τρίχες στην πάσχουσα περιοχή. Αυτή είναι η βασική αρχή της μεταμόσχευσης μαλλιών. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σαν να χαλάμε το ένα σημείο για να φτιάξουμε ένα άλλο καθώς οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών δεν αυξάνουν τη συνολική ποσότητα των μαλλιών (που συνήθως απαιτείται για τη μείωση της αραίωσης), αλλά απλώς μοιράζουν τα υγιή τριχοθυλάκια στο κεφάλι μας. Ανάλογα με το μέγεθος της λήπτριας περιοχής, η χειρουργική επέμβαση θα διαρκέσει περίπου τέσσερις με οκτώ ώρες και πραγματοποιείται στο χειρουργείο. Αρχικά, ο χειρουργός ξυρίζει το τριχωτό του ασθενούς και του κάνει μια ένεση για να μουδιάσει το πίσω μέρος της κεφαλής όπου θα πραγματοποιηθεί η εξαγωγή των τριχοθυλακίων. Υπάρχουν δύο τρόποι μεταμόσχευσης: η FUT και η FUE.

1. Στην FUT μεταμόσχευση, ο χειρουργός αφαιρεί μια λωρίδα δέρματος 15-25 εκ. από το πίσω μέρος του κεφαλιού και στη συνέχεια ράβει το δέρμα με στόχο η ουλή που θα δημιουργηθεί από πίσω να κρυφτεί από τα μαλλιά όταν αυτά μεγαλώσουν και πάλι. Στο επόμενο βήμα, ο χειρουργός δημιουργεί από τη λωρίδα του δέρματος που αφαίρεσε 500 έως 2.000 μικροσκοπικά μοσχεύματα με το καθένα από αυτά να έχει λίγες τρίχες.

2. Στην FUE μεταμόσχευση, ο χειρουργός θα ξυρίσει τα μαλλιά από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής του ασθενούς και στη συνέχεια θα εξάγει τα τριχοθυλάκια που απαιτούνται, ένα προς ένα. Στην δότρια περιοχή δημιουργούνται μικρές κουκίδες που θα καλυφθούν από τα υπάρχοντα μαλλιά, όταν αυτά μεγαλώσουν και πάλι. Μετά από αυτό, και οι δύο διαδικασίες είναι ίδιες.

Μόλις τα μοσχεύματα είναι έτοιμα, ο χειρουργός καθαρίζει και μουδιάζει την περιοχή όπου θα εμφυτευτούν οι τρίχες, δημιουργεί τρύπες ή σχισμές με νυστέρι ή βελόνα και, τέλος, τοποθετεί απαλά κάθε μόσχευμα σε μία από αυτές τις τρύπες.

Τα νέα μαλλιά που αναπτύσσονται από τη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών έχουν τα ίδια βιολογικά χαρακτηριστικά με τα κανονικά μαλλιά. Δεδομένου ότι τα τριχοθυλάκια της οπίσθιας περιοχής (το πίσω μέρος του κεφαλιού) δεν επηρεάζονται από ορμονικές διαταραχές, δεν θα πεθάνουν και δεν θα πέσουν. Έτσι, θεωρητικά, το αποτέλεσμα μιας μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.

Μπορούν όμως οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών να λύσουν ουσιαστικά το πρόβλημα της τριχόπτωσης;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι απλή αλλά εξαρτάται από το άτομο, την ποιότητα των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων, το επίπεδο ικανότητας του γιατρού και το τελικό ποσοστό επιβίωσης των μεταμοσχευμένων μαλλιών.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν τρεις ομάδες ατόμων που δεν είναι κατάλληλες για μεταμόσχευση μαλλιών. Αυτές είναι:

Τελείως φαλακρά άτομα ή άτομα με μεγάλη αραίωση:
Κατά τη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών αναδιανέμονται στην κεφαλή μας μόνο τα δικά μας τριχοθυλάκια και δεν μπορούν αυτά να ληφθούν από άλλο άτομο. Ένα άτομο λοιπόν με μεγάλη αραίωση δεν θα μπορούσε να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών ή εάν έκανε το αποτέλεσμα θα ήταν κακό.

Άτομα που αντιμετωπίζουν μεγάλη και γρήγορη απώλεια μαλλιών:
Είναι σημαντικό να κατανοήσετε σωστά τη φύση της τριχόπτωσης του ατόμου. Ορισμένα συμπτώματα απώλειας μαλλιών είναι σοβαρά, αλλά είναι μόνο βραχυπρόθεσμα, αν και οι επιπτώσεις μπορούν να διαρκέσουν από μερικούς μήνες έως και δύο χρόνια. Ωστόσο, οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν πλήρως, οπότε η μεταμόσχευση μαλλιών θα ήταν περιττή. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο (που δεν κάνει μεταμοσχεύσεις) και να περιμένετε έως ότου η τριχόπτωση ολοκληρωθεί πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση.

Άτομα που έχουν εγκαύματα:
Δεδομένου ότι ο υποδόριος ιστός (το πιο εσωτερικό στρώμα) αυτής της ομάδας ατόμων έχει καταστραφεί, η αιμάτωση σε αυτό το σημείο δεν γίνεται σωστά και έτσι το δέρμα μας δεν είναι σε θέση να παρέχει το σωστό περιβάλλον για την υγιή ανάπτυξη των τριχοθυλακίων.

Συστήματα Μαλλιών MACO

Όταν οι άνθρωποι ακούνε για τα συστήματα μαλλιών για πρώτη φορά, τα συνδέουν συνήθως με τις ντεμοντέ περούκες της δεκαετίας του ‘60 που φαίνονται άσχημες και γίνονται πάντα εύκολα αντιληπτές. Ωστόσο, τα συστήματα αντικατάστασης μαλλιών για τα οποία μιλάμε στη MACO είναι πολύ λεπτά, φτιαγμένα στο χέρι και φαίνονται τόσο φυσικά όσο και τα πραγματικά μαλλιά.

Ένα σύστημα μαλλιών αποτελείται από δύο μέρη: τη βάση και τα μαλλιά. Η βάση είναι αυτή που έρχεται σε άμεση επαφή με το τριχωτό της κεφαλής του πελάτη. Από την άλλη τα μαλλιά είναι φυσικά και οι τύπος τους είναι ευρωπαϊκός. Οι εργάτες που φτιάχνουν τα συστήματα εφαρμόζουν τα μαλλιά στη βάση με το χέρι κι ένα-ένα. Με αυτόν τον τρόπο το σύστημα μαλλιών της MACO συνδυάζεται τέλεια με τα πλαϊνά μαλλιά του πελάτη και το συνολικό αποτέλεσμα είναι πάντα εκπληκτικό.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ Μεταμοσχεύσεων Μαλλιών και Συστημάτων Αντικατάστασης Μαλλιών;

Η πιο προφανής διαφορά είναι ότι η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία χειρουργική λύση ενώ τα Συστήματα μαλλιών αποτελούν μία μη χειρουργική παρέμβαση.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε είδους χειρουργική επέμβαση έχει κινδύνους. Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών δεν αποτελούν εξαίρεση. Εκτός από την αιμορραγία και τις φλεγμονές, θα υπάρξουν ουλές στο δέρμα αλλά, πιθανοί πονοκέφαλοι αλλά και αφύσικη ανάπτυξη νέων μαλλιών. Λόγω λοίμωξης, ο ασθενής μπορεί επίσης να υποστεί μερική απώλεια ή ακόμη και ξαφνική ολική απώλεια των πρόσφατα μεταμοσχευμένων μαλλιών (γνωστή ως απώλεια σοκ).

Όταν τελειώσει η επέμβαση, η εμφάνιση ολόκληρου του τριχωτού της κεφαλής είναι πολύ αντιαισθητική και αιματηρή. Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια μακρά περίοδο ανάρρωσης περίπου 6 έως 12 μηνών. Η μεταμόσχευση μαλλιών, επομένως, δεν είναι άμεση λύση.

Το αποτέλεσμα και η τελική εμφάνιση μιας μεταμόσχευσης μαλλιών είναι άγνωστα. Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει στον ασθενή ένα «τεστ προσομοίωσης». Πρέπει να περιμένει μέχρι το τέλος της διαδικασίας για να δει το αποτέλεσμα.

Η επιτυχία μιας μεταμόσχευσης μαλλιών, σε μεγάλο βαθμό, εξαρτάται από την ποιότητα των μαλλιών του δότη. Εάν τα μαλλιά είναι κακής ποιότητας, μπορεί να μην φτάσει ποτέ στην επιθυμητή εμφάνιση.

Και όπως όλοι γνωρίζετε, το κόστος μιας σοβαρής μεταμόσχευσης μαλλιών είναι πολύ μεγάλο και μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην είναι σε θέση να πληρώσουν αυτά τα ποσά κατευθείαν. (Δεν μιλάμε για τις επεμβάσεις χαμηλού κόστους στην Τουρκία ή οπουδήποτε αλλού που υπόσχονται θαύματα, αλλά γι’ αυτές που είναι άκρως ασφαλείς και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να μη κινδυνεύσει η ζωή του ασθενούς.)

Πείτε Ναι στα Συστήματα Μαλλιών

Σε αντίθεση με τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, μπορείτε να έχετε άμεσα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τα συστήματα αντικατάστασης μαλλιών της MACO και να είστε σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα. Είτε πάσχετε από κληρονομική αλωπεκία, φαλάκρα ή βρίσκεστε σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση, η χρήση των Συστημάτων Μαλλιών της MACO μπορεί να τα λύσει όλα. Με τα Συστήματα Μαλλιών της MACO οι πελάτες μας μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε χρώμα, στυλ, πυκνότητα, υφή ή μήκος ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Αφού λάβετε τα Συστήματά σας, μπορείτε να τα συντηρείτε μόνος ή να έρχεστε στους χώρους μας.

Τα προϊόντα εφαρμογής περιλαμβάνουν ειδική κόλα, ταινίες διπλής όψεως και προστατευτικά κεφαλής. Η διαδικασία δεν εγκυμονεί σχεδόν κανέναν κίνδυνο. (Ένα μικρό ποσοστό πελατών ενδέχεται να είναι αλλεργικοί σε ορισμένα συστατικά της κόλλας, αλλά αυτό δεν είναι μεγάλο ζήτημα, καθώς υπάρχουν και αντι-αλλεργικές κόλλες.)

Τα μόνα μειονεκτήματα των συστημάτων μαλλιών είναι ότι δεν είναι μόνιμα και όταν υποστούν ζημιά θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέα. Βέβαια, εξαιτίας αυτής της αντικατάστασης που θα πρέπει να γίνεται περίπου μία φορά τον χρόνο θα έχετε τα οφέλη ενός νέου συστήματος μαλλιών. Επιπλέον μη ξεχνάτε ότι με τα συστήματα μαλλιών μπορείτε να αλλάξετε το κούρεμα - χτένισμά σας όποτε εσείς το επιθυμείτε.

Έτσι λόγω της ευελιξίας τους, του εκπληκτικού αποτελέσματος αλλά και των οικονομικών τιμών, τα συστήματα αντικατάστασης μαλλιών γίνονται ολοένα και πιο ελκυστική εναλλακτική λύση.