Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης που σχετίζεται με τη χημειοθεραπεία: 8 Συμβουλές Για Να Επιλέξετε Τη Σωστή Περούκα Για Εσάς
Συμβουλές για Γυναικείες Περούκες

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης που σχετίζεται με τη χημειοθεραπεία: 8 Συμβουλές Για Να Επιλέξετε Τη Σωστή Περούκα Για Εσάς

Γράφτηκε από: Θεοδωσία Μαραβέλια


Εάν έχετε διαγνωστεί με καρκίνο και πρόκειται να υποβληθείτε σε χημειοθεραπείες, σίγουρα θα έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το τι να περιμένετε και αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σας θα είναι το εάν θα χάσετε τα μαλλιά σας.

Η πιθανότητα να συμβεί αυτό εξαρτάται από το φαρμακευτικό σχήμα που θα ακολουθήσετε. Πιθανόν να ακούσατε ότι δεν χάνουν τα μαλλιά τους όλοι όσοι κάνουν χημειοθεραπείες. Στην πραγματικότητα όμως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τα χάνει και παρόλο που ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την τριχόπτωση με μεγάλη ευκολία, δεν είναι ασυνήθιστο ότι πολλοί νιώθουν βαθιά λύπη ή άγχος.

Στο Κατάστημα Περουκών MACO, λόγω της φύσης της δουλειάς μας, να κατασκευάζουμε αόρατες και φυσικές περούκες στα μέτρα της κάθε γυναίκας, έχουμε γνωρίσει εκατοντάδες γυναίκες που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες για τον καρκίνο του μαστού και οι περισσότερες από αυτές μας έχουν εκμυστηρευτεί ότι το να χάσουν τα μαλλιά τους ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που είχαν να αντιμετωπίσουν από την αρχή μέχρι το τέλος της θεραπείας τους.

Τα καλά νέα είναι ότι οι τεχνικές κατασκευής περουκών έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και στη MACO καταφέραμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να κατασκευάζουμε 100% φυσικές περούκες που τα μαλλιά φαίνεται να βγαίνουν από το κεφάλι και όχι από ένα ξένο σώμα, με στόχο να βοηθήσουμε τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της απώλειας των μαλλιών που σχετίζεται με τη χημειοθεραπεία.

Παρακάτω θα βρείτε 8 συμβουλές των ειδικών του καταστήματος φυσικών περουκών MACO για να επιλέξτε μία περούκα, την οποία θα την φοράτε και δεν θα ντρέπεστε που χάσατε τα μαλλιά σας.

1. Επιλέξτε μία περούκα ακριβώς στο στυλ μαλλιών που έχετε

Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να επιλέξετε μία περούκα από φυσική τρίχα που ταιριάζει ακριβώς στο τωρινό στυλ σας. Στη MACO με 3 καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη μπορούμε μέσα σε 1 με 2 ημέρες να κατασκευάσουμε για εσάς μία αόρατη φυσική περούκα, στο ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σας, ακόμη κι αν επιθυμείτε ανταύγειες, μπαλαγιάζ ή οποιαδήποτε άλλη τεχνική βαψίματος.

Αν και ορισμένες γυναίκες πηγαίνουν την αγορά περούκας στο επόμενο επίπεδο και επιλέγουν να αλλάξουν εντελώς την εμφάνισή τους, στην προκειμένη φάση της ζωής σας δεν θα σας το συνιστούσαμε αυτό. Το να επιλέξετε να κατασκευάσουμε για εσάς μία φυσική γυναικεία περούκα ακριβώς στο στυλ των μαλλιών που έχετε, θα σας επιτρέψει να νιώσετε ότι δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα και θα σας τονώσει την αυτοπεποίθηση.

Αν πάλι θέλετε να πειραματιστείτε με διαφορετικά στυλ ή χρώματα, στη MACO μπορείτε να βρείτε μία ευρεία γκάμα ετοιμοπαράδοτων περουκών, από ξανθιές μέχρι μελαχρινές και από πολύ κοντές μέχρι πολύ μακριές.

2. Θελετε να κρατήσετε το ίδιο στυλ μαλλιών στην περούκα; Δείξτε μας μία φωτογραφία που λατρέψατε το μαλλί σας. 

Αν τελικά αποφασίσατε να κρατήσετε το ίδιο στυλ μαλλιών στην περούκα σας, μοιραστείτε μαζί μας μία φωτογραφία, στην οποία λατρέψατε τα μαλλιά σας. Συγκεκριμένα στη MACO, ζητάμε από τις γυναίκες που ενδιαφέρονται για αγορά περούκας στα μέτρα τους, να μας στείλουν μια φωτογραφία, στην οποία λάτρεψαν το χρώμα, την υφή και το μήκος των μαλλιών τους. Έτσι, οι ειδικοί μας θα προσπαθήσουν να φτιάξουν μία ακριβώς ίδια φυσική περούκα.

Εάν δεν έχετε φωτογραφίες δεν πειράζει. Κλείστε ένα ραντεβού συμβουλευτικής και μέσα από το δειγματολόγιό μας, θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το χρώμα, το μάκρος και την υφή της τρίχας που επιθυμείτε.

3. Ξυρίστε τα μαλλιά σας και φορέστε την περούκα ακριβώς μόλις αρχίσει η τριχόπτωση

Οι περισσότερες γυναίκες που χάνουν τα μαλλιά τους διαπιστώνουν ότι αυτά αρχίζουν να πέφτουν δύο έως τέσσερις εβδομάδες μετά την πρώτη χημειοθεραπεία.

Στη MACO γενικά σας συμβουλεύουμε να κόψετε τα μαλλιά σας αρκετά κοντά πριν αρχίσετε να τα χάνετε, καθώς είναι «φρικτό» για μία γυναίκα να βλέπει να της μένουν τούφες στα χέρια, ειδικά όταν έχει μακριά μαλλιά.

Εάν έχετε μακριά μαλλιά θα σας προτείναμε να πάρετε μια μακριά φυσική περούκα, και να την εφαρμόσετε αμέσως μόλις αρχίσουν τα μαλλιά να πέφτουν.

Είναι σημαντικό να επισκεφτείτε άμεσα κάποιο από τα καταστήματα περουκών της MACO σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Κρήτη, να παραγγείλετε την περούκα σας και να την αφήσετε σε εμάς μέχρι να νιώσετε ότι πέφτουν οι πρώτες τρίχες. Μόλις συμβεί αυτό, μας καλείτε, κλείνουμε ραντεβού εφαρμογής, κόβουμε τα μαλλιά σας πολύ κοντά και εφαρμόζουμε εμείς την αόρατη περούκα που έχετε επιλέξει. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να σας βοηθήσουμε να μη δείτε καμία αλλαγή στην εμφάνισή σας και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την περούκα ακριβώς τη στιγμή που πρέπει.

4. Μη ξυρίζετε το κεφάλι σας ποτέ με ξυράφι

Όταν έρθει η ώρα να φορέσετε την περούκα σας, θα πρέπει να ξυρίσετε το κεφάλι σας. Ο σωστός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε μια κουρευτική μηχανή. Μην χρησιμοποιείτε κανονικό ξυράφι γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Στη MACO Συστήματα Μαλλιών - Περούκες - Hair Extensions επιμένουμε να κρατήσετε μακριά τα τυπικά ξυραφάκια. Είναι εκπληκτικό πόσοι γιατροί λένε στις γυναίκες που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία να μην ξυρίζουν τα πόδια τους, αλλά ξεχνούν να τους πουν να μην ξυρίζουν το κεφάλι τους. Το τακτικό ξύρισμα του κεφαλιού σας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.

5. Αγοράστε φυσική περούκα από Κατάστημα Περουκών και όχι από το διαδίκτυο

Μια περούκα μπορεί να κοστίζει από 50€ έως πολλές χιλιάδες ευρώ. Αυτό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι μία ακριβή περούκα συχνά σημαίνει και μία περούκα καλύτερης ποιότητας με ανθρώπινα φυσικά μαλλιά. Αυτή η κατηγορία περουκών κοστίζει στην Ελλάδα περίπου από 1000€ μέχρι 2000€ και είναι η μόνη κατηγορία περουκών που μπορεί να δώσει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

Μία πιο φθηνή κατηγορία περουκών είναι οι συνθετικές περούκες. Πρόκειται δηλαδή για περούκες που δεν φτιάχνονται από φυσικά μαλλιά και οι οποίες στην Ελλάδα κοστίζουν μέχρι 500€. Εάν επιλέξετε συνθετικές περούκες θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική καθώς αν και στο ράφι μπορεί να φαίνονται αρκετά καλές, κατά τη χρήση τους θα αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως μπλέξιμο των μαλλιών, αδυναμία στεγνώματος με πιστολάκι και σίγουρα δεν θα έχετε το μαλλί που είχατε πριν τις χημειοθεραπείες.

Για την αγορά μία σωστής περούκας για εσάς, προσπαθήστε να επισκεφτείτε ένα κατάστημα περουκών, γιατί μέσω διαδικτύου είναι δύσκολο να επιλέξτε το σωστό μέγεθος και χρώμα. Εάν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να μεταβείτε σε κάποιο κατάστημα και πρέπει να παραγγείλετε την περούκα σας online, βεβαιωθείτε ότι το διαδικτυακό κατάστημα έχει μια καλή πολιτική επιστροφών.

6. Ελέγξτε αν δικαιούστε αποζημίωση για την αγορά περούκας από τον ΕΟΠΥΥ

Πριν βάλετε το χέρι στην τσέπη, ελέγξτε εάν δικαιούστε να αποκτήσετε μια περούκα με μειωμένο κόστος. Οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα δικαιούνται αποζημίωση Περούκας από τον ΕΟΠΥΥ και η διαδικασία κατάθεση των δικαιολογητικών είναι πολύ εύκολη. Για περισσότερες πληροφορίες για την αποζημίωση περούκας από τον ΕΟΠΥ, διαβάστε το αναλυτικό άρθρο που έχουμε γράψει γι’ αυτό το θέμα.

7. Ζυγίστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να φοράτε μια συνθετική περούκα έναντι μιας φυσικής περούκας

Σε αντίθεση με τις φυσικές περούκες (ανθρώπινα μαλλιά), οι συνθετικές περούκες δεν διαρκούν τόσο πολύ, συχνά τα μαλλιά μπερδεύονται και έχουν λιγότερη ευελιξία όσον αφορά το styling. Εάν προτιμήσετε μια συνθετική περούκα, φροντίστε να σκεφτείτε πόσο καιρό σκοπεύετε να τη φοράτε και σχεδιάστε να αγοράσετε περισσότερες από μία και να τις αλλάζετε με την πάροδο του χρόνου.

Ένα σας ενδιαφέρει η φυσικότητα στην περούκα τότε θα πρέπει να επιλέξετε τις φυσικές περούκες με δίχτυ της MACO, οι οποίες βοηθούν την μπροστινή γραμμή των μαλλιών σας να φαίνεται εντελώς φυσική. Οι περούκες αυτές μπορούν να βαφτούν στο χρώμα των μαλλιών σας και με τη σωστή εφαρμογή και καθοδήγηση δεν θα καταλάβει κανείς τη διαφορά. Αν και οι φυσικές περούκες μαλλιών απαιτούν περισσότερη συντήρηση από τις συνθετικές, διαρκούν περισσότερο και μπορούν να φορμαριστούν, να κοπούν ή να βαφτούν όπως ακριβώς τα φυσικά σας μαλλιά.

8. Μάθετε πώς να φοράτε, να στυλιζάρετε και να φροντίζετε την περούκα σας

Το να φοράτε περούκα δεν είναι περίπλοκο εάν είναι στο σωστό μέγεθος. Οι γυναίκες που δεν είχαν στο παρελθόν καμία επαφή με περούκες τείνουν να τις φορούν πολύ χαμηλά, με αποτέλεσμα να κρύβουν το μέτωπο. Για να φαίνεται φυσική μία περούκα θα πρέπει το μέγεθος να είναι σωστό και το μπροστινό μέρος να εφαρμόζει ακριβώς στο σημείο που ήταν η αρχική γραμμή των μαλλιών σας.

Εάν επιλέξετε μια περούκα από τα Καταστήματα της MACO, μετά την εφαρμογή θα σας δώσουμε όλες της συμβουλές περιποίησης και θα σας δείξουμε πώς να φροντίζετε τη νέα σας περούκα. Επίσης, στα καταστήματα μας θα βρείτε τα ειδικά προϊόντα συντήρησης που θα κάνουν τη διαδικασία της φροντίδας ακόμη πιο εύκολη και θα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της περούκας σας.

Συμπέρασμα

Ο καρκίνος έφερε σίγουρα πολλές αλλαγές στη ζωή σας, αλλά αν επιλέξετε τη κατάλληλη περούκα σε ένα από τα καταστήματα της MACO και τη φορέσετε σωστά, τότε η αυτοπεποίθησή σας θα τονωθεί και θα έχετε περισσότερη δύναμη για να βγείτε νικήτρια από αυτή τη μάχη. Συχνά οι γυναίκες μπαίνουν στα καταστήματά μας τρέμοντας και κλαίγοντας, όντας τόσο φοβισμένες για το τι θα ακολουθήσει, όμως στο τέλος φεύγουν ξέροντας ότι η περούκα που διάλεξαν φαίνεται καλύτερη ακόμη και από τα δικά τους μαλλιά μαλλιά

Καλέστε μας άμεσα και κλείστε ένα ραντεβού στους χώρους μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο.